barcelona
Actualizado:Aquest dijous s'ha fet públic un acord històric entre l'Ajuntament de Barcelona i el patronat del temple de la Sagrada Família. Després de 136 anys de construcció, la junta del patronat regularitzarà la construcció del monument i tramitarà la llicència d'obra amb el pagament pertinent el trimestre vinent, segons han anunciat en roda de premsa l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, la tinent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps.
Tot i això, sembla que els veïns i veïnes del barri no estan satisfets amb aquest pacte. El portaveu de l'associació de veïns de Sagrada Família, Joan Itxaso, ha dit avui que l'acord s'ha tramitat quasi "a les esquenes dels veïns" i que no tracta el conflicte principal de les obres: "No es pot eludir el problema fonamental de la finalització del temple, que és si afectarà o no afectarà a les illes que queden a sota". Itxaso lamenta que el pacte no parli sobre què passarà amb la vivenda que, si es complís amb els plànols originals, s'hauria de derruir. Es tracta de la construcció de la façana de la Glòria, al carrer Mallorca.
Segons que ha explicat Camps, aquest afer es resoldrà en les properes reunions entre el consistori i la Junta Constructora de la Sagrada Família: "Immediatament ens posarem a treballar amb l'ajuntament en la segona fase per resoldre la finalització de la façana de la Glòria, i procedirem a la redacció d'un nou pla urbanístic que aporti solucions definitives, també en aquest sentit". Tal com ha explicat Camps, defensen "en tota la seva integritat" el projecte de Gaudí. Si es compleixen els terminis establerts, està previst que les obren finalitzin el 2026
Més transport públic per la basílica
A més, la Junta i l'Ajuntament han arribat a un acord per millorar les comunicacions de la zona amb la Sagrada Família i provar de revertir l'impacte que genera el gran volum de visitants a la zona. Amb aquesta finalitat, el patronat invertirà 36 milions d'euros, 22 dels quals aniran per millorar la xarxa de transport públic amb més busos i més parades.
A més, el temple també comptarà amb un accés subterrani des del metro de la Sagrada Família fins a l'interior de la basílica, tal com ha explicat Ada Colau: "Volem que els visitants utilitzin el metro, el transport públic, com a forma d'accés a aquest temple". Segons que ha explicat Janet Sanz, no es tracta d'una nova parada sinó d'un nou accés des de la L2 fins la basílica. També es faran diverses intervencions a l'espai públic per pacificar l'entorn.
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>