barcelona
Un estudi dirigit per investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) ha identificat un medicament que pot eliminar selectivament les cèl·lules resistents a medicaments innovadors. Els degradadors de proteïnes són prometedors per abordar malalties que abans es consideraven intractables.
Es tracta d'un enfocament innovador en el descobriment de fàrmacs i a diferència dels medicaments tradicionals, que bloquegen funcions proteiques específiques, alteren el procés de degradació natural de les cèl·lules perquè puguin eliminar les proteïnes que són rellevants per a la malaltia. Tot i això, la resistència a aquests degradadors continua sent una qüestió sense resoldre.
L'estudi, dirigit per la doctora Cristina Mayor-Ruiz i el doctor Antoni Riera, ha aconseguit avenços significatius en la comprensió i lluita contra la resistència a aquests innovadors fàrmacs. Aquesta resistència és per exemple un obstacle important per al tractament del càncer.
Aquesta resistència és per exemple un obstacle important per al tractament del càncer
A mesura que les cèl·lules canceroses es reprodueixen ràpidament, amb el temps, poden adaptar-se i esdevenir resistents als medicaments, cosa que fa que els tractaments siguin ineficaços. Aquesta qüestió és especialment problemàtica amb els degradadors de proteïnes, que, tot i ser molt prometedors, també són susceptibles a la resistència.
En el nou estudi, els investigadors van abordar aquesta qüestió mitjançant l'ús del model cel·lular més resistent als degradadors de proteïnes conegut fins ara. L'objectiu era trobar un fàrmac amb capacitat d'atacar i eliminar de manera específica aquestes cèl·lules resistents. Finalment, l'equip va identificar un medicament anomenat RBS-10, que pot eliminar selectivament les cèl·lules resistents.
El doctor Riera ha apuntat que és fonamental entendre els mecanismes de resistència i ha afegit que els medicaments en etapes preclíniques i clíniques que funcionen com ho fa RBS-10 "poden ser clau per abordar la resistència als degradador de proteïnes en entorns clínics".
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>