Público
Público
CULTURA

5.000 persones s'entreguen a la música de Love of Lesbian en un concert "històric i emocionant" aïllat de la Covid

Totes han hagut de passar un test d'antígens i portar una mascareta ffp2, però s'han pogut moure amb normalitat i sense distància de seguretat pel sector del recinte on estaven. En el test s'han detectat sis positius, que no han pogut entrar al concert

Pla general del concert de Love of Lesbian al Sant Jordi.
Pla general del concert de Love of Lesbian al Sant Jordi. Pere Francesch / ACN

5.000 persones han corejat aquest dissabte tot el repertori de Love of Lesbian en un concert "històric" al Palau Sant Jordi, tal com l'han definit els seus organitzadors, sota la iniciativa "Festivals per la Cultura Segura". "Benvinguts a un dels concerts més emocionants de la nostra vida", ha assegurat Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian, a l'inici del concert. Una actuació en el qual tots els seus assistents han hagut de superar un test d'antígens a l'Apolo, Luz de Gas, Razzmatazz i al Sant Jordi. En total, fonts de l'organització del concert han explicat a l'ACN que s'han detectat sis positius per Covid-19 dels testos realitzats.

L'actuació ha començat mitja hora més tard del previst per la dificultat d'introduir a les 5.000 persones de manera esglaonada al Palau Sant Jordi. Love of Lesbian ha arrencat amb la cançó Nadie por las calles i el grup ha repassat alguns dels seus grans èxits com 1999, Allí donde solíamos gritar, John Boy, Cuando no me ves i Bajo el volcán. El grup ha estat acompanyat per la Suu i Anna Tijoux.

El públic s'ha entregat a la música i al ball durant les gairebé dues hores de concert a través de les melodies elèctriques i indi-pop de Love of Lesbian, en una imatge que feia més d'un any que no es produïa amb una sala amb 5.000 persones. "El món es fa ressò del que passa aquí avui", ha remarcat Balmes.

A més dels tests, els assistents han hagut de posar-se una mascareta ffp2 lliurada per l'organització. Dins el recinte, s'han senyalitzat itineraris de sentit únic i la pista ha quedat dividida en tres sectors. Són els requisits de seguretat sanitària que marquen un concert on, per primer cop en un any, no ha calgut mantenir distàncies de seguretat. A l'entrada, els espectadors sentien "nervis" i "il·lusió" davant l'ocasió de reprendre una "certa normalitat".

Des de les cinc de la tarda, els milers d'assistents al concert de Love of Lesbian han entrat esglaonadament als tres sectors en què ha quedat dividit el Palau Sant Jordi. Tots ho han fet seguint estrictament les mateixes mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19: mostrar el resultat del test d'antígens negatiu, sotmetre's a una presa de temperatura i canviar la mascareta que duien per posar-se una de tipus ffp2 lliurada per l'organització.

Tot un seguit de tràmits que els espectadors han entomat amb entusiasme. "Tinc moltíssimes ganes de viure aquest concert", explicava a l'ACN la Maria, de Granollers, mentre feia cua gairebé tres hores abans del concert. "Em fa moltíssima il·lusió recuperar la vida normal, i venir a veure Love of Lesbian encara me'n fa més", afegia. A la mateixa cua, l'Ignasi assegurava que escoltar les proves de so mentre esperava accedir al Sant Jordi li generava "nervis". Un neguit especial que relatava amb la "tranquil·litat" de saber que tots els assistents al concert han donat negatiu de Covid-19 aquest mateix matí.

Dins el Sant Jordi, els assistents han quedat repartits en tres sectors, on hi havia llibertat de moviment. Tot un canvi respecte els esdeveniments culturals que s'han celebrat durant el darrer any, en què la Covid ha obligat a mantenir permanentment les distàncies de seguretat entre els assistents. "Tenim moltes ganes de poder tornar a un concert com els d'abans", explicaven alguns d'ells abans que sonés el primer tema de Love of Lesbian.

Una imatge del públic del concert de Love of Lesbian al Sant Jordi.
Una imatge del públic del concert de Love of Lesbian al Sant Jordi. Pere Francesch / ACN

Zones acotades per menjar i beure

En comparació als grans concerts pre pandèmia, però, aquest cop els espectadors no poden beure ni menjar a peu de pista. Totes dues coses cal fer-ho als tres bars habilitats a cadascun dels sectors, separats de la zona del concert com a mesura preventiva per evitar eventuals contagis. Tot i que l'actuació d'aquest dissabte no està considerada un assaig clínic, els espectadors sí que han hagut de donar el seu consentiment per a què l'organització pugui rastrejar-los a través del sistema públic de salut durant els següents dies per tal de saber si donen positiu de Covid-19. L'objectiu és poder comparar-ho amb la incidència global del virus.

El concert està liderat pels responsables dels festivals Cruïlla, Vida, Sónar, Canet Rock i Primavera Sound, i compta amb la col·laboració del Govern i de l'Hospital Germans Trias. El concert i tota la logística sanitària que l'envolta té un cost de 200.000 euros, dels quals es preveu que entre 80.000 i 90.000 euros quedin finançats amb les entrades. La resta, és inversió a fons perdut per part dels organitzadors.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?